Forum Subregionalne - Model Współpracy JST z NGO

W imieniu Centrum Inicjatyw Obywatelskich, Gminy Kobylnica i Centrum Organizacji Pozarządowych przy Fundacji Edukacji i Działań Społecznych zapraszamy Państwa do uczestnictwa w Forum Subregionalnym poświęconym współpracy organizacji pozarządowych i samorządu, w szczególności Modelowi Współpracy Administracji Publicznej i Organizacji Pozarządowych stworzonemu przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej wraz z partnerami społecznymi.

Forum odbędzie się 16 grudnia 2014 r. o godz 13:00 w Kartuzach, ul. Mściwoja II 28A (Kaszubski Inkubator Przedsiębiorczości)

Celem wspomnianego Modelu Współpracy jest szerokie przedstawianie metod, przykładów i kierunków budowania partnerskich relacji pomiędzy administracją publiczną a organizacjami pozarządowymi.
Centrum Inicjatyw Obywatelskich ze Słupska i Gmina Kobylnica poprzez realizacje projektu „Top Model Współpracy w Województwie Pomorskim” podjęły się wdrożenia dobrych rozwiązań z Modelu Współpracy w sześciu samorządach w województwie pomorskim.
Podczas Forum chcemy Państwu przybliżyć założenia ministerialnego Modelu Współpracy, a także zachęcić do udziału w działaniach projektowych i przedstawić konkretne rozwiązania służące poprawie współpracy pomiędzy sektorem publicznym i pozarządowym. Liczymy na Państwa głos w dyskusji o potrzebach organizacji pozarządowych i możliwościach rozwoju współpracy w Państwa samorządzie.

Projekt „Top Model Współpracy w Województwie Pomorskim” jest przedsięwzięciem realizowanym w celu zwiększenia zakresu i poprawa jakości współpracy administracji publicznej i organizacji pozarządowych w 6 gminach Woj. Pomorskiego, poprzez wdrożenie narzędzi i standardów z Modelu Współpracy.

Odbiorcy projektu otrzymają wsparcie w zakresie:
- badania współpracy pomiędzy organizacjami a samorządem i zidentyfikowania obszarów do rozwoju w tym zakresie
- stworzenia i wdrożenia minimum 6 elementów Modelu Współpracy przy wsparciu eksperta
- doradztwa mobilnego dla przedstawicieli organizacji pozarządowych i samorządu w siedzibie odbiorców usługi
- szkoleń z Modelu Współpracy i funkcjonowania organizacji pozarządowych
- wymiany doświadczeń podczas wyjazdowych spotkań pomiędzy samorządami biorącymi udział w projekcie
- upowszechniania rozwiązań wypracowanych w danej JST jako dobre praktyki

Serdecznie zapraszamy do kontaktu z zespołem projektowym oraz specjalistami/kami ds. współpracy z samorządem, którzy/e udzielą Państwu wskazówek dotyczących możliwości udziału w działaniach projektowych:

Tadeusz Podymiak : tel. 698 146 654 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Katarzyna Witkowska : tel. 506 625 789 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Fora Subregionalne w ramach projektu „Top Model Współpracy w Województwie Pomorskim”:

15.12.2014 r.

Kwidzyn: Centrum Organizacji Pozarządowych w Kwidzynie,
CZARNA SALA, ul. Słowiańska 13

15 grudnia 2014 r.
Lębork: ul Dworcowa 8 (budynek dworca PKP, sala A)
godz. 15:00

17 grudnia 2014 r.
Sopot: Sala Herbowa Urzędu Miasta Sopotu (nr 36)
ul. Tadeusza Kościuszki 25/27, 81-704 Sopot

18 grudnia 2014 r.
Słupsk: Słupskie Centrum Organizacji Pozarządowych i Ekonomii Społecznej
ul. Niedziałkowskiego 6

19 grudnia 2014 r.
Pruszcz Gdański: Urząd Miasta ul. Grunwaldzka 20, Sala Posiedzeń
godz. 12:00

Załączniki:
Pobierz plik (forum_program .pdf)Program Forum

Newsletter

Chcesz być na bieżąco informowany o nowościach na naszej stronie? Zapisz się do Newslettera, a wszystkie najświeższe wiadomości otrzymasz prosto na swój e-mail.
Regulamin